Duiven

De bewoners van het kweekhok zorgen voor onze gezamenlijke basis. Hieronder een korte toelichting.

Allereerst een zoon van Johanna.  We hebben haar gekregen van dhr. J.Steenbergen uit Groningen. Hij was in 2000 keizergeneraal van afdeling 10 geworden en schonk aan alle jeugdleden een jonge duif van 2001. We mochten die zelf uitzoeken op het hok, maar daar zaten alleen blauwen en krassen. We waren toen helemaal gek van rooien en mochten van Johan een rood jong uit het kweekhok meenemen. Het is een kleindochter van de Rode Miele, met veel Janssen bloed. 

johanna 4

Belangrijkste duiven:

Een duivin die we van Harm Vredeveld hebben gekocht. Zij is wel de stamduivin van ons duivenbestand. Zij kwam van Martin van Zon en vererft erg goed. Nog steeds geeft zij goede jongen.

.P1000479_bewerkt

Update:

De laatste jaren hebben we zes rechtstreekse duiven van Martin van Zon gehaald.

Verder eenĀ  viertal late jongen die we van Rene Dalmolen hebben gekregen. En HeremansduivenĀ  via A van der Spek. Via Nico van Veen zijn we in het bezit gekomen van een mooie doffer van de combinatie Boonen. De laatste duivin die we hier noemen is een prachtduivin via R. Henstra.

Een kruising van de vredeveld duiven en de Henstra duiven heeft het goed gedaan op het vlieghok, namelijk de schimmeldoffer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *