Wachten

Het is een werkwoord, maar toch wordt er bar weinig gedaan. Hoe lang je ook naar eieren aan het kijken bent, ze gaan niets sneller open. Het hoort een beetje bij deze periode. Eerst is het druk met koppelen, hokjes open zetten, (kapot)vechten voorkomen, etc. Maar daarna is het een tijdje rustig. Eigenlijk moet er pas weer wat gebeuren als de jongen geringd moeten worden. Tot die tijd proberen we de rust te bewaren en dromen we alvast van hoe mooi het komend seizoen gaat worden.

Het lijkt wel een beetje op een gewoon vlucht-weekend. Dan is het op vrijdag ook even druk met tonen, pakken, naar de club, inkorven maar daarna moet je ook vooral wachten. Wachten tot het zaterdag is, wachten tot ze los gaan, wachten tot de eerste melding verschijnt en wachten op je eerste duif. Het hoort blijkbaar bij de duivensport 🙂

Het duurt niet lang meer, dan hebben we weer een hok vol jongen 🙂