Seizoen 2022 is begonnen

Vader en zoon hebben afgelopen week allebei vakantie gehad. Een mooi moment om de duiven te koppelen. Zeker met het zachte weer lijkt ons dat een heel goed moment.

Afgelopen woensdag zijn de kwekers samen gezet. Negen koppels die (in ieder geval) twee rondes gaan kweken dit jaar. De eerste ronde gaat naar Marum en de tweede mag het laten zien op de hokken in Tolbert. De koppels zijn zo samengesteld dat de doffer en duivin van een koppel nog niet eerder op elkaar hebben gestaan. Nieuwe ronde, nieuwe kansen zullen we maar zeggen. Toch proberen we wel te letten op lijnen en zetten we duiven op elkaar die bij elkaar passen. De een compenseert iets van de ander, bijvoorbeeld in spieren, pluim of oogkwaliteit. Ook proberen we verschillende kleuren ogen op elkaar te zetten.

In Marum zijn de vliegduiven vandaag ook bijeen gezet. Mooi aan het eind van de dag, zodat ze met schemer nog even kunnen kennismaken voordat ze samen de nacht doorbrengen. Morgenvroeg maar eens zien hoe het ervoor staat…

In Tolbert is het nog rustig, daar wordt wat later gekweekt.