Ringen en eieren

Gisteravond konden we de ringen halen. De voorzitter was in het clubgebouw en iedereen had een uur de tijd om zijn of haar ringen op te halen. Binnenkomen via de zij-ingang en er weer uit door de andere deur. Netjes volgens de regels, prima geregeld.

Ik heb 40 ringen besteld dit jaar. Vorig jaar had ik er 50, maar daar zijn nog een heleboel van over. Als het allemaal goed gaat met het opkomen van de jongen, dan vind ik het ook wel genoeg. Ik stel me dan voor hoe een koppel van 40 jongen eruit ziet in het hok, in de lucht en in de manden in de auto. Dan denk ik; dat is zat genoeg!

Bij de vliegers zijn de eerste eieren er inmiddels ook. Dat gaat mooi. Zal ook wel met het relatief zachte weer te maken hebben. Het vriest niet, het waait niet heel hard, mooi rustig weer. Het is alleen wel erg nat, wat dat betreft mogen we nog wel een vorstperiode hebben. Dan vriest het weer lekker droog.

De ringen voor dit jaar. In 2017 waren ze ook rood en toen ging het heel goed!