Chimay met wolken en motregen.

Het lossingsgewicht luidde vroeg los en een slecht vertrek van de duiven. Hopen dat ze voor de regen thuis zijn. Het was een vlucht met rare ups en downs. Om 10.54.07 komt de 573 als eerste binnen. Dat is de derde week achter elkaar dat hij als eerste aankomt. Daarna duurt het meer dan een half uur voordat nr. 2 komt. Ik moet dus wel een behoorlijk vroege hebben. Zoon Harmen heeft ondertussen in Marum nog niks….
Uiteindelijk ben ik derde in de vereniging, zesde in het rayon en eenentwintigste in de afdeling. En dat tegen 16860 duiven. Dikke prima dus.
Eind van de dag “mis” ik er nog drie. Waaronder mijn beste doffer de 636. Ook zondag komt er niks terug. Als ik aan het eind van de dag de duiven verzorg en loslaat, blijkt dat twee duivinnen zich verstopt hadden bij de doffers……dom dat ik dat niet gezien heb.

Zondagavond komt de 636 nog thuis. Behoorlijk gewond, waarschijnlijk gepakt door een roofvogel. Toch klasse dat zo’n duif nog weer thuiskomt, puur op karakter. Ik heb hem verzorgd en water en voer gegeven. Waarschijnlijk gaat hij het wel redden. Zo ben je toch het hele weekend een beetje met je duiven bezig. Mooie hobby.