Tongeren en Chateaudun

Warm en broeierig weer. De duiven kwamen pas los om 12:15 ivm slecht zicht. Voor mij is het afgerond 270 km. De eerste duif kwam aangevlogen maar vond niet direct de rust om op de klep te landen. Hij werd namelijk achterna gezeten door twee huiszwaluwen. Na drie rondjes landde hij precies op de klep. Dat doen trouwens de meeste. 14:57:00 stond er op de klok. Dat is goed voor een 4e plek in de vereniging. Dat is best knap, maar deze duif is ook 89e in de afdeling. Dat is toch niet zo bijzonder? Nou wel als er 13.641 duiven mee doen. Ik ben er blij mee.

De Fondduiven is een ander verhaal. Zij moesten 667 km vliegen en helaas toen het duister was had ik er nog niet een thuis. Gelukkig waren er vanmorgen al weer 6 van de 8. Deze duiven hebben nu rust, voor hen is het seizoen afgelopen. Hopelijk komen de laatste twee ook nog.