Sittard en Fay aux Loges

De jonge duiven ongeveer 150 km en de volwassen duiven ruim 650 km. De weersverwachting was in elk geval, warm en benauwd, windrichting zuid-oost en wisselend, een bui goed mogelijk en redelijke kans op onweer. Zelf ben ik op vakantie en dochter en zoon helpen om alles voor elkaar te krijgen.

Ja, voor duivenhobby moet veel gebeuren…. Mijn laatste vluchten waren niet om over naar huis te schrijven, dus dat heb ik ook maar niet gedaan. Wel mijn best gedaan om ze zo goed mogelijk te verzorgen. Dat zou vruchten moeten gaan afwerpen. Ik mag rustig zegen dat dit ook gelukt is. 50 % van de jongen in de prijzen en in de vereniging begin ik met een 12e plek. Dat biedt perspectief voor volgende week.

De Fondvlucht klokte de eerste duif om 18:34 uur. Dat is een keurige 2e plek in de vereniging. Beginnen met vliegen om 09:30 uur en dan 9 uur later op de klep landen, dan ben je een toppertje. Helaas had ik deze doffer, de 636, eerst als eerst getekende. Maar bij het inmanden heb ik hem toch op de tweede plek gezet. Ik vond een andere doffer nog mooier. (Deze is helaas nog niet thuis…)

De 631 is een hele mooie duivin, die tot dus ver 100% prijs vliegt. Ze is van 2019 en ik hoop nog lang plezier van haar te hebben.

Kortom een mooi duivenweekend op afstand