Arlon, tja….(389 km!!)

11:43:34 de eerste duif. Ik vermoed dat hij redelijk vroeg is. Er is nog geen duif gemeld. Dit blijkt ook wel te kloppen. Vierde in de vereniging en achtste in het rayon. Daar ben ik heel tevreden mee. Bijna 1600 mpm. Ongeveer 95 km per uur. Prima duivendagje zou je zeggen.
Maar…….

dan duurt het meer dan een half uur voordat nummer twee aankomt. Om over de rest maar te zwijgen. Heel vreemd. Ze zijn volgens mij allemaal prima in vorm, daar kan het niet aan liggen. Ik heb hier wel een idee bij. Ik vermoed dat mijn duiven meevliegen met de massa en dan helaas doorvliegen. Misschien wel tot de Waddenzee. Daarna moeten ze dan nog weer terug. Al die laatkomers komen namelijk altijd uit het noorden. Zeker bij zuidwesten wind is dit het geval. Alleen daarom zou ik wel eens een duif met gps-ring willen.

Veel liefhebbers schrijven, of klagen, over dit probleem. Ik verbaas me er eerst maar over en geniet ondertussen van die ene die wel direct de juiste afslag neemt🤪