Verduisteren en oppas

In Marum heb ik dit weekend het hok zo gemaakt dat het verduisterd kan worden. We weten nog niet of de jonge duiven wedstrijden op de geplande data doorgaan, maar ik ga ze toch maar verduisteren. Dan kan ik sowieso wat langer doorspelen dan wanneer ik het niet doe. Ik begin dit weekend en ga door tot de langste dag, dat is drie maanden. Daarna kunnen we nog bijlichten om het nog wat verder te rekken, maar ik weet nog niet of we dat gaan doen.

Ik heb gelukkig geen oude duiven. Wat je daar nu mee moet doen, is een lastig verhaal. Weer opnieuw koppelen, verduisteren, gewoon door trainen..? Veel wijsheid voor iedereen. We zullen na dit seizoen (als er tenminste gevlogen wordt) weten wat de juiste aanpak is geweest…

Bij mijn vader trainen de duiven gewoon door. Ze zitten net op weduwschap en kunnen nog wel wat extra conditie opbouwen. De jongen zijn bij hem ook los (onze jongen zijn ongeveer even oud) en worden bijgestaan door Enzo. De hond vindt het wel interessant om erbij te zijn. De duiven zijn daar nog niet helemaal aan gewend 😉