Een echte lentedag

Zoals het vorige week een echte duivendag was, zo was vandaag een echte lentedag. De dag begon fris met wat ijs op de ramen. We hadden op de duivenclub afgesproken om het lokaal in orde te maken voor komend seizoen. Even schoonmaken, opruimen, mankementen herstellen, de computer bijwerken, etc. De zogeheten lenteschoonmaak. Het zorgt voor een collectieve zin in het komend seizoen. Iedereen heeft er weer zin in! Nu maar hopen dat het doorgaat…

Thuis heb ik het hok aangepast. Ze konden er namelijk helemaal nog niet uit. Daarvoor heb ik een mooie klep gemaakt. Van buiten geverfd in dezelfde kleur als de kozijnen van het huis en van binnen knaloranje. Dat valt behoorlijk op natuurlijk. Het idee is dat de jonge duiven deze kleur linken aan eten, mais en dus binnen komen. De bekende Habru kleppen hebben het ook. Wie weet helpt het 😉

Ik heb de klep direct maar open gezet. De jongen zijn nu wel zo oud dat het tijd wordt dat ze er uit gaan. Dat is nogal spannend, zeker als het bijna 5 jaar geleden is dat je dat meegemaakt hebt! Er zijn een stuk of 10 uit- en uiteindelijk ook weer in gegaan. Gelukkig!

De dag is verder goed besteed aan gras maaien, kantjes bijwerken en meer van dat soort dingen. Prima zaterdag zo!

Hier nog wat meer foto’s van het jonge grut.