Een echte duivendag

We schrijven 7 maart in Tolbert. ‘s Morgens gaan we naar Appelscha om jongen te halen bij Marcel van Zanden. Na een bak koffie en even bijpraten nemen we elk 10 jonge duiven mee naar huis. Mooi spul en als we de stamkaarten mogen geloven, nemen we echt kwaliteit mee naar huis. Nu maar zien wat ze gaan doen.

In de middag is het pracht weer. Tijd om voor de eerste keer te gaan vliegen met de duivinnen. Ik breng ze dan een kilometer of 3 van huis, in de hoop dat ze snel thuiskomen en naar binnen willen. Dit ivm de roofvogels. Op een na waren ze allemaal weer thuis. De een deed er wat langer over dan de ander, maar dat geeft niet. Zondagmiddag kwam de laatste thuis. Heerlijk dat ze allemaal weer veilig binnen zijn. ‘s middags zijn de duivinnen opnieuw even los geweest. Volgende week doen we het andersom met de doffers.

De jongen zijn ook al even Buiten geweest. Even kijken, even scharrelen, even op het dak en weer naar binnen. Kortom een lekker duivendagje. Als je deze dag dan afsluit met een etentje samen met je vrouw buiten de deur, dan kan je dag niet meer stuk!