Chimay, een echte duivendag

Vrijdag alle doffers en duivinnen ingekorfd. Om twaalf uur ‘s nachts alle jongen in de mand gedaan ivm enten tegen paratyfus. Ik vind dat in het donker lekker makkelijk en zo kunnen ze ook alvast wat aan de mand wennen.

Een jong (mijn enige witte duif) was woensdag niet binnengekomen. Ik dacht dat het wel roofvogelvoer zou worden. Maar ze liet zich wel af en toe nog even zien, om vervolgens als een soort houtduif in de boom te gaan zitten.

‘S Morgens eerst naar de club voor de enting. Zonder witte duif dus. Daarna alle duiven even in de hand, goed bekijken, behandelen tegen luizen en de rest van de dag rust. Aan het eind als ik de ouden verwacht, duikt plots mijn witte weer op. Zenuwachtig heen en weer vliegen, maar niet op het hok komen. Balen, want straks vliegt ze mee met wedstrijdduiven, of schrikken de terugkerende duiven van zo’n wit rond vliegend ding….uiteindelijk komt ze het hok weer binnen na 3 dagen. Een minuut later komt de eerste duif terug uit België. Tweede en derde in de club, dus een mooi duivendagje.

Helaas een triest einde. Mijn eerstgetekende de doffer 632 was als enige niet thuis. De volgende dag ook niet………

Hopelijk komt er nog een kort vervolg aan dit verslag