Nieuw seizoen

Afgelopen jaar heb ik besteed aan het bouwen van een compleet nieuw hok. Hiervoor zijn we op bezoek geweest bij Martin van Zon. Kopiëren heet dat en dan ter plekke aanpassen aan je eigen situatie. Ik ben er wel een half jaar mee bezig geweest. Uiteindelijk ben ik zeer tevreden en staat er een hok met vier afdelingen. Een voor de weduwnaars, een voor de weduwduivinnen, een jonge duivenhok en een afdeling voor de kwekers. Alle afdelingen hebben hun eigen open ren.

Op dit moment zijn we nog aan het kweken, maar de oude duiven mogen ondertussen ook weer vliegen. Ze hoeven nog niet te trainen, want ze gaan pas over twee weken op weduwschap. Ik heb ondertussen een aantal rechtstreekse duiven bij bovengenoemde Martin van Zon gehaald en met de jongen hiervan hoop ik dit jaar te spelen. Grootse verwachtingen dus.

Ook heb ik een aantal duiven geruild. Onder andere met Sjaak van der Wal. Zijn dochter speelt dit jaar met de ladies mee. Ben nieuwsgierig hoe dit zal gaan. Ik vond de ringen in elk geval erg charmant.

Ook wil ik proberen om dit jaar weer regelmatig op de website te schrijven en foto’s te plaatsen. Dit is natuurlijk volledig afhankelijk van de prestaties, dat begrijpt u vast wel. Het is nog wat vroeg maar ik wens iedereen alvast een heel fijn duivenseizoen.

ladies league
Charmant toch?