Afgelopen weekend was Nico van Veen, de duivencoach, bij ons om te helpen met selecteren. We hebben veel van hem geleerd. Hij leerde ons hoe we spieren kunnen voelen, wat goede ogen zijn, welke duiven een goed lichaamsbouw hebben en hoe een goed verenpak hoort te zijn. Alle duiven kregen een cijfer van hem. Zowel de kwekers als de vliegers.
Nadat hij vertrokken was hebben we direct de knoop doorgehakt en alle duiven met een cijfer onder de 8 opgeruimd. Best moeilijk want er zaten een aantal lievelingen tussen. Maar goed, je moet er wat voor over hebben.
Uiteindelijk zijn we van 41 naar 23 duiven gegaan. 13 vliegers en de rest kwekers. Dat is absoluut niet veel, maar liever inboeten op aantal dan op kwaliteit.
Er zaten twee duiven in die volgens Nico een topkoppel kunnen vormen. Hoe dat uitpakt zien we jammer genoeg volgend jaar pas. Tot die tijd hebben ze mooi de tijd om uit te ruien en tot rust te komen.

website van de duivencoach Nico van Veen